Koninklijke Horeca Nederland (KHN)

KHN is dé branchevereniging voor de horeca. We vertegenwoordigen ruim 20.000 horecaondernemers met meer dan een kwart miljoen medewerkers. Dat is twee derde van iedereen die werkzaam is in de horeca in Nederland. Samen met 244 afdelingsbesturen maakt KHN zich sterk voor een professionele en vooral toekomstbestendige horeca. KHN helpt haar leden op een persoonlijke en relevante wijze. Als belangenbehartiging levert KHN services (van landelijk tot op lokaal niveau), persoonlijk advies, financiële voordelen voor een beter rendement en inspiratie via andere ondernemers. Daarvoor werken we samen met verschillende andere partijen, waaronder Dutch Cuisine.

Waarom samenwerking met Dutch Cuisine
Duurzaamheid is een belangrijk thema voor KHN. Daarom gaan Dutch Cuisine en KHN samen actief aandacht geven aan de ‘verduurzaming’ of ‘vergroening’ van de menukaart in de Nederlandse horeca. De 5 principes van Dutch Cuisine en het terugdringen van voedselverspilling staan daarbij centraal.
KHN en Dutch Cuisine organiseren de komende tijd verschillende inspiratiesessies. Zoals een inspiratiesessie met als thema “Hoe maak ik groenten lekker?” en de inspiratiesessie ‘Verrot Lekker”, over de techniek van het fermenteren van groenten. Op deze manier stimuleren we onze leden om minder vlees en meer groenten te serveren maar ook met verse, lokale producten te werken die ook nog eens van het seizoen zijn.