MELD JE AAN! VENLO Welkom bij Gilde Opleidingen! Wij geloven in het echte werk. Wat je bij ons leert, kun je direct toepassen in de praktijk. Tijdens je opleiding, maar vooral erna. Nu en in de toekomst dus. Die liefde voor het vak delen we graag met jou. Echt. Vanuit het hart, met hoofd en … Lees verder “”

Read more

Dutch Cuisine seizoenstafels

Onze Hollandse eetcultuur verdient het om herontdekt te worden. Nederland heeft immers een veelbewogen en rijke culinaire geschiedenis vol prachtige verhalen, streekproducten, ambachten en seizoensgerechten. Deze gerechten weerspiegelen ons vrijdenken en ons pragmatisme. Ze laten zien wie we zijn en waar we voor staan. De chef-koks die koken volgens de principes van Dutch Cuisine, geven hun … Lees verder “Dutch Cuisine seizoenstafels”

Read more

liever-lokaal 02

Liever Lokaal Annette van Ruitenburg en René Zanderink Liever Lokaal is het eerste boek in Nederland dat uitgaat van zoveel mogelijk Nederlandse ingrediënten zo dicht mogelijk uit de buurt. Eten wat de nabije omgeving en het seizoen te bieden heeft hoeft beslist niet duur te zijn. Het vraagt alleen om een andere actie: de knop … Lees verder “liever-lokaal 02”

Read more

Verrot Lekker – deel 2

Verrot lekker Christian Weij Verrot lekker is een praktisch kook- en doeboek, met veel recepten. Allerlei producten komen aan bod: niet alleen groente en fruit maar ook zuivel, vlees, vis, noten, zaden en granen. Dutch Cuisine ambassadeur Christian Weij geeft zijn basisregels en introduceert je in de wereld van fermenteren. Met o.a. recepten voor frisdranken, … Lees verder “Verrot Lekker – deel 2”

Read more

Dutch Cuisine routes

Onze eetcultuur is meer dan de horeca, het restaurant en het eten op het bord. Er zit een hele belevening omheen, die gevormd is door onze cultuur, ons landschap, onze geschiedenis, het verhaal, de mensen die erachter zitten, de producten en receptuur die hier uit voortkomen en de beweging in de tijd. Dit brengen wij … Lees verder “Dutch Cuisine routes”

Read more