REGIO & PRODUCENT

OOSTER­SCHELDE Het grootste en natste Nationale Park in Nederland bevindt zich in Zeeland, de Oosterschelde. Deze zeearm van de Noordzee (ongeveer 350 km2 groot), ligt tussen de Zeeuwse schiereilanden Schouwen-Duiveland, Tholen… Lees meer

Read more

GESCHIEDENIS & CULTUUR

Zilver uit de zee De reizen naar de Oost en de exotische producten die mee kwamen naar Holland zoals specerijen, zijde en porselein kennen we allemaal als importproducten van de VOC. Volgens velen zijn dit de producten waarmee de handel in die tijd floreerde. Lees meer Woven Skin Op 14 mei 2018 vond in de … Lees verder “GESCHIEDENIS & CULTUUR”

Read more

GEZONDHEID & DUURZAAMHEID

NEDERLAND WEER GEZOND MAKEN Rob Baan, bestuurslid Dutch Cuisine en ambassadeur van het eerste uur, pleit op zijn blog voor het eten van meer groente en fruit (80% plant en 20% dier) zodat we Diabetes 2 kunnen omkeren. Lees meer

Read more

ONZE TIPS

Meer ontdekken over onze Nederlandse keuken en eetcultuur? Of je nu op zoek bent naar een kookboek, recept, meer diepgang of een event van Dutch Cuisine, je vind deze bij de onderstaande lees-, kijk- en bezoektips.

Read more

Intro Text

Dutch Cuisine is een organisatie die de Nederlandse keuken en eetcultuur promoot. Wij willen aan zoveel mogelijk mensen laten zien hoe creatief, gevarieerd en seizoensgebonden de Nederlandse keuken is. Dutch cuisine hecht er veel waarde aan om goed te zijn voor mens, dier en milieu via eerlijke en veelzijdige gerechten op het bord.

Read more

Wat zijn de voordelen voor jou?

Vermelding als deelnemend restaurant op www.dutch-cuisine.nl, zowel op professionals- als consumentensite Actieve promotie via de Social Media-kanalen van Dutch Cuisine Dutch Cuisine deursticker Dutch Cuisine banners en logo’s voor menukaart en website (digitaal) Voorbeeld persbericht voor promotie Voorbeeld tekst voor eigen website Dutch Cuisine Manifest & Criteria (digitaal)

Read more

Sluit je aan als Dutch Cuisine restaurant

Zet één Dutch Cuisine menu op de kaart en teken het manifest Ben je benieuwd wat de criteria zijn, hoe ons manifest eruitziet en wat Dutch Cuisine voor jou kan betekenen? Vul dan hier je gegevens in en ontvang een aanmeldingspakket per mail.

Read more

Showcase

Jong geleerd is oud gedaan Is een verzorgde lunch op school de sleutel tot een gezonde generatie? Is dit haalbaar en hoe ziet een gezonde en betaalbare schoollunch eruit? In het onderzoek Eten op School, uitgevoerd door de VU Amsterdam, WUR en aangesloten partners waaronder Dutch Cuisine, worden deze vragen beantwoord.  

Read more

Nationaal Actieplan Groenten en Fruit

Dutch Cuisine wil haar programma van ’gezonde en lekkere gerechten’ in ziekenhuizen en zorginstellingen zichtbaar doorzetten. Hiervoor is een actieve samenwerking gestart met het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit (NAGF). Binnen deze samenwerking zal Dutch Cuisine een ondersteunende rol gaan spelen bij het realiseren van haar doelstellingen waaronder het aanbieden van two-step cooking (lekkere en … Lees verder “Nationaal Actieplan Groenten en Fruit”

Read more