Showcase
Restaurant Wannee De filosofie van Restaurant Wannee is gebaseerd op Dutch Cuisine. Dit restaurant wordt geleid door SVH Meesterkok Albert Kooy, de grondlegger van de 5 principes die Dutch Cuisine als manifest gebruikt. Met deze principes creëert Wannee maandelijks een menu waarbij groenten van de koude grond komen en dieren als garnituur dienen. Een variërend … Lees verder “Showcase”
Read moreImage block
Flagship
BOLENIUS Dutch Cuisine’s flagship-restaurant Bolenius, dat eind 2010 haar deuren heeft geopend, bevindt zich tussen de kantoortorens in het zakencentrum van Amsterdam en werd vorig jaar door We’re Smart World uitgeroepen tot één van de 25 beste groenterestaurants ter wereld. Het restaurant heeft een 120m2 grote moestuin waar sterren-chef en Dutch Cuisine ambassadeur Luc Kusters een deel van zijn … Lees verder “Flagship”
Read moreShowcase
Albron In de campagne ‘Holland op zijn lekkerst’ die Albron in samenwerking met Dutch Cuisine heeft ontwikkeld, stonden het afgelopen jaar ieder seizoen nieuwe Dutch Cuisine gerechten op het menu in ruim 400 bedrijfsrestaurants van Albron. Voor 2018 heeft Albron aangekondigd om in samenwerking met Dutch Cuisine haar gehele assortiment te voorzien van Dutch Cuisine … Lees verder “Showcase”
Read moreProjecten
Inspiratiesessie Dutch Cuisine op het menu Dutch Cuisine laat zien dat de Nederlandse keuken creatief is, gevarieerd en seizoensgebonden. En dat deze helemaal past in het huidige tijdsbeeld waarin bewustwording en duurzame voeding een grote rol spelen. Om deze boodschap onder een groot publiek uit te dragen heeft Dutch Cuisine de hulp nodig van restaurants … Lees verder “Projecten”
Read moreHoreca
Alle activiteiten binnen het programma horeca zijn erop gericht om op de langere termijn een fundamentele verandering in onze voedselconsumptie en eetcultuur te bewerkstelligen. Dit gaat over een gedragsverandering waar wij onze change-agents – huidige en toekomstige chef-koks – hard voor nodig hebben.
Read moreCultuur
Onze eetcultuur is ons erfgoed
Read moreJaap Seidell
”EEN GEZONDER VOEDSELAANBOD IS NODIG VOOR ALLE BURGERS, MAAR GEZOND GEDRAG BEGINT IN DE KINDERTIJD” Jaap Seidell Hoogleraar Voeding & Gezondheid, Vrije Universiteit Amsterdam
Read moreGezondheid
De komende generaties gezond houden In het programmaonderdeel Gezondheid van Dutch Cuisine, staat het verband tussen gezondheid en voeding centraal. Voeding heeft een direct effect heeft op onze gezondheid; een verbetering van ons voedingspatroon levert op termijn gezondere mensen op. De chefs van Dutch Cuisine zijn de change-agents die dit eetpatroon positief kunnen beïnvloeden. Meer … Lees verder “Gezondheid”
Read moreEducatie
Dutch Cuisine onderwijs binnen ROC
Read moreDagelijks Bestuur
Monique Mulder Cultuurmaker en CEO Mattmo Creative, Amsterdam Ferdie Olde Bijvank Voorzitter Dutch Cuisine, Ede
Read more