Dutch Cuisine hanteert vijf principes die gestoeld zijn op de Nederlandse culinaire identiteit. Principes die duurzaam zijn voor mens, dier en milieu en leidend zijn voor ons dagelijks handelen. Deze 5 principes van Dutch Cuisine zijn gebaseerd op het gedachtegoed van SVH Meesterkok Albert Kooy en vastgelegd in een manifest.
Read moreDe 5 Principes
1 Cultuur Het gerecht vertelt waar en in welk seizoen we ons bevinden Dutch Cuisine wil de Nederlandse eetcultuur bevorderen. Onze eetcultuur kenmerkt zich door een grote variëteit aan streekproducten en seizoensgerechten. Daar zijn we redelijk uniek in. In de basis bepaalt de natuur ons menu. Het gerecht op ons bord moet vertellen waar … Lees verder “De 5 Principes”
Read moreVideo
Cultuur
Dutch Cuisine, een deel van ons DNA Onze continue stroom van innovaties en verbazingwekkende creativiteit zie je terug in onze producten en op de borden van Dutch Cuisine chefs: daar komt alles bij elkaar. Het gerecht geeft niet alleen de Nederlandse seizoenen en regio’s weer, maar ook het innovatieve vermogen en de creativiteit van onze … Lees verder “Cultuur”
Read moreAmbassadeurs
Ambassadeurs De chef-koks van Dutch Cuisine zijn gepassioneerde ambassadeurs van de pure Hollandse smaak. Zij inspireren ons om aan de slag te gaan met prachtige Nederlandse seizoensproducten. Dutch Cuisine-ambassadeurs (waaronder chef-koks, producenten, cultuurmakers en innovators), sponsors, samenwerkingspartners en vrienden ondersteunen ons in het verwezenlijken van onze doelen. Alle Ambassadeurs
Read moreDoe Mee
Dutch Cuisine is een organisatie die de Nederlandse keuken en eetcultuur promoot. Wij willen aan zoveel mogelijk mensen laten zien hoe creatief, gevarieerd en seizoensgebonden de Nederlandse keuken is. Dutch cuisine hecht er veel waarde aan om goed te zijn voor mens, dier en milieu via eerlijke en veelzijdige gerechten op het bord. Wij willen … Lees verder “Doe Mee”
Read moreDoe Mee
Sluit je aan als Dutch Cuisine restaurant
Zet één Dutch Cuisine menu op de kaart en teken het manifest Ben je benieuwd wat de criteria zijn, hoe ons manifest eruitziet en wat Dutch Cuisine voor jou kan betekenen? Vul dan hier je gegevens in en ontvang een aanmeldingspakket per mail.
Read moreDoe Mee ▶
Samenwerkingen
Samenwerkingen De Nederlandse eetcultuur stevig en duurzaam op de kaart zetten is iets dat je niet alleen kunt. Daarvoor zijn samenwerkingen nodig. Met koks en restaurants bijvoorbeeld. Maar ook met andere mensen en organisaties die invloed hebben op ons voedingspatroon; van producent tot groothandel en van beleidsmaker tot consument. Deze verscheidenheid is terug te zien … Lees verder “Samenwerkingen”
Read moreDoe mee footer
Newsletter
Voor vragen of als je een initiatief met ons wilt delen mail ons dan! info@dutch-cuisine.nl
Read more