GEZONDE SMOOTHIES VOOR SOPHIA KINDERZIEKENHUIS

Geplaatst op

Woensdag 16 november werd het Sophia Kinderziekenhuis verrast met een drietal blenders voor het maken van gezonde en lekkere groente smoothies voor de patiëntjes. “Laat voeding uw medicijn zijn”, zo luidde het advies van de samenwerkende kinderarts Koen Joosten en tuinder Rob Baan namens Stichting Food for a better lifestyle. De smoothies werden gemaakt door chef-kok Bas Cloo namens Dutch Cuisine. GroentenFruit Huis regelde de blenders, Harrie Goesten B.V. verzorgde de groenten. Bovengenoemde bedrijven zetten zich actief in om voeding een belangrijkere plaats te geven in de medische wereld. Rob Baan benadrukt dat de medische wetenschap zich vooral richt op de genezing en reparatie van ziektes, terwijl er aan de preventie kant zoveel ongelofelijk meer te winnen valt. “Laten we op een andere manier naar gezondheid en voeding kijken.”