Sterrenchefs willen mensen weer trots maken op de hollandse keuken

Geplaatst op

De gehaktbal, tuinboon en het wentelteefje in een nieuw jasje. Dit jaar staat Dutch Cuisine centraal in veel toprestaurants. Alles is geoorloofd, zolang het maar van eigen bodem komt. Het culinaire topsegment wil de Hollandse keuken steviger op de kaart zetten. In totaal 23 (sterren)chefs willen met hun beweging Dutch Cuisine mensen weer trots laten zijn op Nederlandse producten en hun makers en telers. Nostalgie herwaarderen. Dus even geen couscous à la Marrakech of Japanse wagyu op het menu, maar Texelse zuiglamsukade en peentartaar. Het uitgangspunt is dat een bijzonder gerecht niet uit exotische, exclusieve producten hoeft te bestaan. Bij de lokale boer om de hoek is veel prachtigs te halen. Lees het hele artikel in Trouw van 10 september jl. hier.