Directeur Het Scheepvaartmuseum nieuwe cultuurambassadeur

Geplaatst op

Michael Huijser, directeur van Het Scheepvaartmuseum is een van de nieuwe cultuurambassadeurs van Dutch Cuisine. Op 5 december jl. ondertekenden Monique Mulder (dagelijks bestuur Dutch Cuisine), Michael Huijser (directeur Het Scheepvaartmuseum) en Ralph Dahlhaus (chef-kok Het Scheepvaartmuseum) het manifest om het ambassadeurschap en de aansluiting van het restaurant dat kookt volgens de uitgangspunten van Dutch Cuisine te bezegelen.

Het Scheepvaartmuseum en Dutch Cuisine kennen beide een lange historie met onze voedselhandel. Het museum vertelt en verbeeldt op een levendige manier de verhalen van de zee en hoe de maritieme geschiedenis de Nederlandse voedselcultuur heeft bepaald. Dutch Cuisine zal samen met het Scheepvaartmuseum het verhaal van onze Nederlandse eetcultuur op de kaart gaan zetten. Michael Huijser: ‘Graag wil ik als ambassadeur de Nederlandse eetcultuur in binnen- en buitenland helpen verspreiden, middels ons fascinerende verhaal en dat van Dutch Cuisine ’.