Kookboek met Brabantse gerechten van Brabantse producten

Geplaatst op

Marc Raaijmakers, Dutch Cuisine ambassadeur en directeur Horeca Koning Willem I College: “We mogen met z’n allen trotser zijn op ons eigen eten en drinken. Zoals een Italiaan trots is op zijn pasta, zo mogen wij trotser zijn op ons eten uit Brabant. Ik heb dat met de paplepel ingegoten gekregen, maar die liefde is niet meer vanzelfsprekend. Dat wil ik veranderen.” Raaijmakers is bezig met het onderwijsprogramma ‘Dutch Cuisine’, dat zich ondermeer richt op streekproducten. “Studenten die bij ons binnenkomen, zijn steeds vaker gewend om alleen maar snacks te eten, of opgewarmde groenten uit een zak. En dat is jammer. Als we met z’n allen blijven eten zoals we nu doen, hebben we over 25 jaar een groot probleem. We leren daarom onze studenten aan om een maaltijd voor 20% uit vlees of vis en 80% uit groenten, aardappelen of pasta te laten bestaan.”
In het kader van European Region of Gastronomy 2018 gaan horeca studenten van het Koning Willem I College en 12 andere ROC’s op basis van de 4 seizoenen een kookboek maken met Brabantse gerechten van Brabantse producten. Raaijmakers is KeukenChef namens De Brabantse middelbare horecascholen. Marc: “We hebben de producten per seizoen in kaart gebracht en ook een lijst aangelegd van 72 leveranciers in Brabant van typische streekproducten. De komende maanden bezoeken we met in totaal 1.000 studenten die leveranciers en horen we de verhalen achter de producten. Op die manier krijgen onze studenten kennis van en liefde voor de producten die om de hoek groeien en heerlijk smaken. Zo gaat het leven.” Lees meer brabantmagazine.nl