Twee nieuwe partners voor Dutch Cuisine tijdens de Horecava

Geplaatst op

Tijdens de Horecava sloot Dutch Cuisine twee nieuwe partners aan, The Eatelier en Green Leisure.

Katinka Versendaal, oprichter van The Eatelier, gaat samen met Dutch Cuisine het terroir van Nederland onderzoeken. Eerder verrichtte zij al onderzoek naar het terroir van Vlaams België. Dit onderzoek was gericht op lokale producten en het culinaire erfgoed door te kijken naar het verleden, heden en de toekomst van de regio. Het project is uitgevoerd in samenwerking met Eatmosphere in Brussel dat zich richt op bewustwording rondom foodwaste en met Foodlab Proef in Gent die door productinnovatie reststromen opwaarderen. Dit doorlopende project zal nieuwe producten van reststromen ontwikkelen en de discussie starten rondom deze stromen alsook de smaken van het Vlaamse terroir, zijn producenten inclusief de nieuwe korte keten economie waar zij aan werken. Dit wordt onder de aandacht gebracht op diner events met een focus op lokale producten, workshops en een expositie. Katinka Versendaal: “Als trotse partner van Dutch Cuisine kijk ik ernaar uit om samen met Dutch Cuisine het terroir van Nederland te onderzoeken.”.

Green Leisure is zowel nationaal als internationaal dé partij voor het verduurzamen van bedrijven in de gastvrijheidssector. De adviseurs van Green Leiusure streven samen met opdrachtgevers (o.a. ketens, brancheverenigingen, ondernemers, gemeenten, evenementenorganisaties en onderwijsinstellingen) naar een volledig duurzame gastvrijheidssector in 2030. Aangezien de doelstellingen van Dutch Cuisine naadloos aansluiten bij de visie van Green Leisure, zullen we samen gaan optrekken in het verduurzamen van de menu’s in de Nederlandse horeca. Ook Green Leisure ondersteunt restaurants om zoveel mogelijk lokale-, seizoens-, natuurlijke- en plantaardige producten te gebruiken. Sander Verschuren: “We zijn erg trots om partner te zijn van Dutch Cuisine en ondersteunen hun graag in hun missie; het op de kaart zetten van de Nederlandse eetcultuur.”

Download hier de foto’s van de ondertekenmomenten.