Dutch Cuisine kijkt met trots terug

Geplaatst op

Met trots kijken we terug op vier dagen Horecava. Het pop-up restaurant van Dutch Cuisine heeft vier dagen lang iedere dag een ander menu geserveerd aan haar gasten. Luc Kusters (Bolenius*, Amsterdam) en Emile van der Staak (De Nieuwe Winkel, Nijmegen) beten de spits af, gevolgd door Bas Cloo (Cloo & Leyn, Doorn) en Joris Schildknecht (The Vegetable Chef). Gisteren op dag drie van de Horecava hebben Marijn Van der Worp (Fizzy, Epe) en Christian Weij (SmaakPark, Ede) gekookt in het Dutch Cuisine pop-up restaurant. Samen met twee studentes van het ROC Friese Poort hebben zij een menu bereid waarin zij allerlei bijzondere fermentatie technieken hebben toegepast. Tevens tekende Marijn van de Worp voor het ambassadeurschap van Dutch Cuisine. Vandaag kookten Albert Kooy (excecutive chef Stenden University Hotel) en Gerard Voskuilen (onderwijs coördinator ROC Fries Poort). Samen met de studenten van de Friese Poort kookten ze heerlijke Hollandse gerechten met groenten in de hoofdrol die gretig aftrek vonden. En we hebben er weer twee nieuwe ambassadeurs bij. Nicky Aquaa, Dutch Cuisine student op ROC Friese Poort en bekend van het tv-programma Topchef Academy 2017 waar hij zesde werd, en René Pluijm, bekend van ‘Pluijms Eetbare Wereld’ dat in 2017 werd uitgezonden door RTL.

Bekijk hier de foto’s van de eerste dag en hier van de tweede dag.

Bekijk hier de foto’s van de derde dag en hier van de vierde dag.