Vier nieuwe ambassadeurs voor Dutch Cuisine

Geplaatst op

Vorige week sloten we vier nieuwe ambassadeurs aan: Joris Schildknecht, Marijn van der Worp, Nicky Aquaa en René Pluijm. Vier verschillende chefs , ieder met een uniek karakter waar we als Dutch Cuisine blij van worden.
Joris Schildknecht, The Vegetable Chef, kookt al jaren, als liefhebber, maar ook als restaurant eigenaar, cateraar en freelancer. Joris heeft heel wat kookstijlen en -trends voorbij zien komen en zien gaan. Tussen al die stijlen en trends zijn voor hem groenten de echte sterren. Joris: “Van groenten word ik vrolijk en ze inspireren mij. Daarom zet ik als The Vegetable Chef groenten in de spotlights en rol de rode loper voor ze uit.”
Marijn van de Worp is de trotse eigenaar en chef van Fizzy, een restaurant in Epe dat hij begin 2018 opende. Marijn was daarvoor onder andere souschef bij de Basiliek in Harderwijk en kok bij De Librije. Marijn: “Steeds vernieuwen om op het hoogste niveau mee te kunnen is mijn credo”.  Als voormalig souschef in een sterrenrestaurant weet Marijn van de Worp als geen ander wat dat betekent.
Nicky Aquaa volgt op dit moment nog de Dutch Cuisine opleiding, Gespecialiseerd kok niveau 4 in Sneek. Met zijn 20 jaar is hij de jongste ambassadeur van Dutch Cuisine. Nicky is bekend van het tv-programma Topchef Academy 2017 waar hij zesde werd. Naast zijn opleiding werkt Nicky vier dagen bij Lauswolt in Beetsterzwaag. Nicky: “Ik word gelukkig van koken, nieuwe smaken ontdekken en mensen verrassen met mijn gerechten. Dit ambassadeurschap is voor mij een hele eer en een mooie, nieuwe uitdaging waar ik graag het maximale uit wil halen. Hiervoor zou ik leuke, nieuwe en moderne ideeën willen inbrengen met als doel dat Dutch Cuisine nog meer bekendheid krijgt.”
Tot slot, René Pluijm, bekend van ‘Pluijm’s Eetbare Wereld’ dat in 2017 werd uitgezonden door RTL, is al een oude rot in het vak. René is in Nederland en in het buitenland op alle gebieden van het restaurantwezen actief geweest: als kok, in de bediening, als bedrijfsleider, als directeur, als eigenaar en ook als consulent, als ontwikkelaar van food formules, als bouwbegeleider en in culinaire activiteiten met kinderen. Zijn carrière als tv-presentator startte met zijn eerste programma ‘Pluijm op pad’ in 2010. René: “Ik ben een voorvechter van kwaliteit en echte smaken en dat is onlosmakelijk verbonden met zijn liefde voor voedsel en de natuur.”.

Download hier de foto’s van de ondertekenmomenten.