Het Dutch Cuisine Herfst impact menu

Geplaatst op

Vandaag lanceren wij het vierde impact menu: het herfstmenu. In dit impact menu is geen gebruik gemaakt van dierlijke producten, het is een volledig vegetarisch menu. Dit scheelt in de milieu impact aangezien dieren eerst (plantaardig) voer nodig hebben om te groeien. In het hoofdgerecht zien we dat er zelfs in de productgroep graansoorten die al een relatief lage milieu impact hebben winst is te behalen. Rijst is in vergelijking met parelgort een graansoort met een relatief hoge milieu impact. Dit komt door het teeltproces van rijst waarbij de velden onder water worden gezet. Het dessert is, op de kaneel na, vrijwel volledig met lokale producten bereid, dit in tegenstelling tot het reguliere menu waar in het dessert gebruik wordt gemaakt van tropisch fruit wat veel transport kilometers moet afleggen voor het de keuken bereikt. En dat scheelt aanzienlijk in de CO2 uitstoot!

Zet jij het Dutch Cuisine Herfst Impactmenu op de kaart?
Dit impactmenu is bedoeld ter inspiratie. Jij kunt er als chef delen uit gebruiken of het menu voor je eigen restaurant aanpassen. Zodat het past bij jouw gasten. Door dit menu op de kaart te zetten, zorgen we samen voor een leefbare wereld. Doe je mee?

Download hier het menu met de toelichting.

Samenwerken aan duurzame menu’s in de horeca
KHN en Dutch Cuisine werken samen om actief aandacht te geven aan de ‘verduurzaming’ of ‘vergroening’ van de menukaart in Nederlandse horeca. De vijf principes van Dutch Cuisine staan daarbij centraal: meer plantaardig/minder dierlijk, groenten van het seizoen, van lokaal, vers en zonder kunstmatige toevoegingen. Daarnaast speelt het terugdringen van voedselverspilling een belangrijke rol. Om horecaondernemers en hun koks te informeren en inspireren, organiseren KHN en Dutch Cuisine onder andere inspiratiesessies.