Nieuwste Dutch Cuisine-route Hanzesteden online

Geplaatst op

Ontdek de bijzondere Hanzesteden in het oosten, die al in de middeleeuwen floreerden door hun gunstige liggen aan de IJssel. Er werd druk gehandeld in zout, vis, granen, hout, bier, wijn, laken, bijenwas en pelzen. De welvaart trok bouwmeesters, kunstenaars en moderne devoten aan, en dat is nu nog zichtbaar in de imposante bouwwerken, sierlijke koopmanshuizen en indrukwekkende handelskantoren in deze prachtige steden.

Vaar mee met een echt koggeschip, proef de lokale pure keuken in een creatieve broedplaats of in een van onze leidende toprestaurants. Fiets door het rivierenlandschap of wandel door de bijzondere middeleeuwse stadskernen.

Proef de heerlijke streekproducten, zoals de Deventer koek, de Doesburgse mosterd of Zutphense wijn. Dompel je in deze Dutch Cuisine-route onder in de culinaire schatten van de Gouden Eeuw ‘avant la lettre’ van het oosten van ons land.

Op de route vind je ook mooie aangesloten restaurants als De Librije en Het Arsenaal 1903.

Klik hier om de gehele route te zien.