Verkiezing Groene Hart Streekproduct 2019

Geplaatst op

Op 6 december vindt de finale van de Verkiezing Groene Hart Streekproduct 2019 plaats. De vier genomineerde restaurants presenteren in deze finale het gerecht dat de meeste waardering kreeg gedurende de verkiezingsperiode. De jury beoordeelt de streekproducten die in deze gerechten zijn gebruikt op smaak, geur, structuur, textuur, maar ook op presentatie en productverhaal.

De vier deelnemende restaurants zijn verspreid in het Groene Hart te vinden. Het gaat om Brasserie Springer in Schoonhoven, Restaurant De Watergeus in Noorden, De Limonadefabriek in Streefkerk en Restaurant Jean Marie te Gouda. Deze restaurants waren al vertrouwd met het verwerken van lokale en regionale producten. Ook producten van andere producenten uit het Groene Hart die voldaan aan de criteria van een heus streekproduct mochten worden verwerkt.

Bezoekers van de vier restaurants konden in de genoemde periode mee bepalen welke producten in aanmerking gingen komen voor de ere-titel. Als het streekmenu genuttigd werd, hadden de klanten de gelegenheid hun oordeel te geven. De Verkiezing van het Groene Hart Streekproduct van het Jaar wordt voor de elfde keer georganiseerd, dit jaar door Stichting Groene Hart. Hoogvliet Supermarkten, die de producten van de Groene Hart Coöperatie in de schappen heeft, maakt mede de verkiezing financieel mogelijk. We zijn erg benieuwd naar wie er met de ere-titel vandoor zal gaan!