de Jufferen Lunsingh: Met respect voor de omgeving

Geplaatst op

Bij De Jufferen Lunsingh in Westervelde, een hotel met restaurant in een prachtige landhuis midden in de bossen van Drenthe, op nog geen half uur afstand van Assen en Groningen, zijn de natuur en de omgeving belangrijk. Dat is terug te vinden in de keuken van chef-kok Jelle Huitema. Hij gebruikt zoveel mogelijk eigen producten en ingrediënten uit de streek. Jelle Huitema: “We hebben onze eigen kruidentuin, moestuin (De Groenten van Rikus), boomgaard met oude fruitrassen, bessentuin en ons eigen vee. We roken zelf vis, maken en drogen hammen en slachten het wild. Voor ons is elk seizoen opnieuw een feest. De menukaart wordt dan ook aangepast aan het seizoen.”

Eigenaar Wyncko Tonckens begon in 1999 De Jufferen Lunsingh. Wyncko: “In tijd van groei, groter en sneller, begonnen we De Jufferen Lunsingh. We wilden een plek waar rust, kleinschaligheid en persoonlijke aandacht vanzelfsprekend zouden zijn. Met die gedachte creëerden we een bedrijf waar onze gasten en wij zelf als ondernemers gelukkig van werden. Harmonie tussen locatie, gebouw, eten en de mensen. Waar je jezelf kunt zijn met respect voor de omgeving.”.

Benieuwd naar het restaurant van De Jufferen Lunsingh, kijk op dejufferenlunsingh.nl/restaurant.