Leon Mazairac nieuwe chef-kok bij Grand Hotel Karel V

Geplaatst op

Dutch Cuisine ambassadeur Leon Mazairac, oud chef-kok en mede-eigenaar van restaurant Podium in Utrecht wordt de nieuwe chef-kok van Restaurant Karel 5, het restaurant van Grand Hotel Karel V.

Met het aantrekken van Leon Mazairac kan tegemoet gekomen worden aan de ambitie. ‘We zijn er dan ook bijzonder trots op om Leon te mogen verwelkomen als culinair boegbeeld van Grand Hotel Karel V, als chef-kok van Restaurant Karel 5. Leon was als oud chef-kok en mede-eigenaar van restaurant Podium een bekende in Utrecht. Het is dan ook gewoon een heel natuurlijke combinatie.’

‘Utrecht zit in mijn hart, ik ben hier geboren en getogen en Karel V is hét Grand Hotel van de stad. Jarenlang liep ik hier langs en vaak dacht ik: hier wil ik ooit een keer de scepter zwaaien. Nu is het tijd om mijzelf weer te bewijzen. Op mijn eigen manier met enthousiaste en energieke mensen om mij heen. Ik sta gezond gespannen aan de startlijn om per 1 oktober te gaan stralen van geluk en wacht graag iedereen op in Restaurant Karel 5 waar ambitie, grandeur en vooral plezier samengaan.’

Keuken is ‘begrijpelijk en puur’
‘De keuken is zoals men die van mij gewend is’, aldus Mazairac. ‘Begrijpelijk en puur, beperkte ingrediënten maar met producten van uitmuntende kwaliteit van kleine producenten die ik al jaren ken. De gerechten zijn complex in hun eenvoud. Ik vind het mooi als mensen zich mijn gerechten herinneren. Daar heb je geen grote ingrediëntenlijst voor nodig. De techniek, de emotie en het werkplezier gaan van Restaurant Karel 5 de komende jaren een topplek maken voor iedereen die Utrecht én lekker eten een warm hart toedraagt.’

Lees verder : https://www.missethoreca.nl/