Corona weerhoudt studenten niet hospitality te kiezen

Geplaatst op

Maandenlang waren schoolgebouwen gesloten, maar deze week openden veel scholen weer de deuren. Zo ook Stenden Hotel Management School in Leeuwarden waar Dutch Cuisine ambassadeur Albert Kooy de executive chef is. Studenten meldden zich weer massaal voor de praktijklessen en de startweek. De hotelschool ontving dit jaar zelfs meer nieuwe studenten dan ooit. 

Ondanks dat de hospitality branche zware klappen heeft moeten incasseren de afgelopen periode en dat de toekomst van de horeca onzeker is, schrikt dat de jonge generatie niet af. Sterker nog, Stenden had dit jaar meer aanmeldingen dan ooit. 600 nieuwe studenten meldden zich dit jaar aan voor de hospitality opleiding. Volgens Marco ten Hoor, directeur Stenden HMS, zijn dat ruim 60 meer aanmeldingen dan in 2019. Ten Hoor: “En dan moet je meerekenen dat normaal gesproken een derde van onze studenten van internationale afkomst is. Die groep studenten valt nu grotendeels weg doordat reizen lastiger is en er in veel gevallen geen visa worden afgegeven.”

Lees verder op: FoodInspiration