Vegetable Butcher Dennis Wiemelink sluit zich aan bij Dutch Cuisine

Geplaatst op

Dutch Cuisine heeft er een enthousiaste ambassadeur bij: Dennis Wiemelink, Vegetable Butcher bij VkusVill in Amsterdam. Dennis werkte 23 jaar als Chef patissier en Chef-kok in top restaurants, onder andere met een Michelinster. “Het is mijn doel om samen met Dutch Cuisine Nederland wakker te schudden!”, aldus Dennis. “Appels hoeven niet uit Chilli te komen, de lekkerste (Santana) komen gewoon uit Nederland. Zijn ze er niet? Dan is dat met een reden. Een mooi stuk gebraad van een rund is heerlijk, maar gebruik dan bijvoorbeeld vlees van een dubbeldoel koe. En dit hoeft niet elke dag. Eet eens Pieterman. Deze vis komt vaak als bijvangst mee. Vervang de dierlijke eiwitten vaker door peulvruchten. De sky is the limit!”

Volgens deze principes kookte Dennis jaren voor zijn gasten in verschillende restaurants. Hij heeft zijn focus nu naar de consument verlegd. “Onder consumenten valt nog een wereld te winnen, letterlijk zelfs. Ik wil de consument thuis inspireren om bewuster en gezonder te eten. Juist in deze Corona-tijden wordt het nog duidelijker dat lokaal en seizoensgebonden eten met de focus op groenten van groot belang is om aan je persoonlijke weerstand en de toekomst van onze planeet te werken. Daar wil ik een positieve bijdrage aan leveren! De aansluiting bij Dutch Cuisine is een logische stap, waar ik me graag voor inzet.”.

Men wil tegenwoordig graag gezond eten, maar velen missen inspiratie of kennis van bijvoorbeeld groenten. Hierdoor kiest men vaak voor één soort groente en wordt het eten van de aanbevolen hoeveelheid groenten eentonig en daardoor lukt het de consument niet om duurzaam zijn eetpatroon te veranderen. Als Vegetable Butcher bij VkusVill maakt Dennis een dagelijks wisselende en spannende groentemix van 250 gram, voorzien van een simpel recept met enkele aanvullende ingrediënten. De consument is binnen 10 minuten klaar met koken en geniet van een verse, verrassend lekkere en gezonde maaltijd. Groentify your life, noemen ze dat bij VkusVill. 

De maand januari staat in het teken van Healthy January bij Dutch Cuisine. Dennis Wiemelink deelt als kersverse Dutch Cuisine ambassadeur een drietal recepten waarin groenten de hoofdrol spelen. In elk recept wordt een van de lokale leveranciers van VkusVill uitgelicht. Stay tuned!