Biodiversiteit op je Bord van start in Utrecht

Geplaatst op

Biodiversiteit op je Bord van start met horeca-koplopers in Utrecht

Biodiversiteit op je Bord is een landelijk Dutch Cuisine programma en horeca en cateraars uit heel Nederland kunnen zich erbij aansluiten. In een aantal regio’s voeren we echter met horeca zogenaamde koploperprojecten uit, zoals bijvoorbeeld in Noord-Holland. Ook in Utrecht zijn we gestart met zo’n traject. De provincie Utrecht maakt dat financieel mogelijk.

In het Utrechtse koplopertraject werken we samen met horecagroothandels BD Totaal en Driessen Food. Deze groothandels zullen producten die voor promotie in het Biodiversiteit op je Bord programma in aanmerking komen in hun assortiment herkenbaar en bestelbaar maken. Daarbij zullen zij biodiversiteitvriendelijke streekproducten specifiek in de etalage zetten. Hun accountmanagers krijgen een Biodiversiteit op je Bord training.

Horeca-klanten van BD totaal en Driessen Food kunnen als koplopers aan dit traject deelnemen. We helpen hen om te voldoen aan onze spelregels voor deelname als Supporter, Partner of Ambassadeur. Ook gaan we deze bedrijven op diverse manieren in het zonnetje zetten, zowel via het landelijke programma als specifiek in Utrecht. Personeel van deze koplopers kunnen bovendien op 8 april deelnemen aan een ‘hospitality’ training in samenwerking met Naturalis Biodiversity Centre en Gastvrijheid in Bedrijf. Daarin staan onder andere effectieve manieren van ‘story telling’ over Biodiversiteit op je Bord centraal.

Op dit moment is het nog mogelijk om je als Utrechtse koploper aan te melden. Dat kan via www.biodiversiteitopjebord.nl.