Flores ontvangt Dutch Cuisine Muurschild

Geplaatst op

Flores, Nijmegen
Filosofie

Het voedselsysteem is in verandering. In 2050 eten we meer plantaardige en minder dierlijke producten, wordt er geen voedsel meer verspild, wordt gezond en duurzaam eten de standaard, ook zijn er eerlijke ketens en maken we gebruik van herbruikbare verpakkingen.
Dat klinkt mooi, maar kan alleen waarheid worden als we ons deel bijdragen.

Als restaurant zien we onze rol hierin om voorbeeld te zijn en te inspireren en te laten zien hoe het ook kan. Een brug te slaan en te verbinden, op een realistische en toegankelijke wijze.

We willen laten zien welke initiatieven er al bijdragen aan de transitie naar een gebalanceerd systeem, maar ook waar het nog beter kan.

We willen laten zien hoe plantaardig eten smaakvol, verassend en bevredigend kan zijn. Maar ook hoe we wel op een verantwoorde manier dierlijke producten kunnen eten.

We willen graag laten zien wat de pracht is van ieder seizoen hier in Nederland. Maar ook hoe we gebruikmaken van fermentaties en schimmels zoals koji, producten houdbaar kunnen maken voor tijden dat de natuur in rust is.

We geloven in geleidelijke transitie, waarin iedereen de kans krijgt om mee te doen. Niet radicaal maar stap voor stap. Dit is enorm uitdagend en vergt veel geduld.

We zijn eerlijk naar onszelf en proberen alles te rechtvaardigen, ook op plekken waar het knelt. We zijn er nog lang niet maar door erin te geloven en iedere dag stappen te zetten komen we steeds verder.

Daarom werken wij onder andere samen met BodemzichtOogstwoldLindenhoffEet Meer BoschGordon SpoorBijmegenHet KetelbosIkhebeentuintje, De Wolverlei kaasmakerij, De KlispoelNevel UWE Cider & Ales streek bakker Jorrit B&W oesters

Meer over Flores.