Estée Strooker

Wie is Estée Strooker? Nadat in 2010 Estée Strooker Masterchef Nederland had gewonnen, ging het snel en opende ze op haar 20ste haar eerste restaurant: ’t Amusement. Daar staat ze nog steeds met veel plezier in de keuken. Estee: “Bij ’t Amusement serveren we verrassingsmenu’s en koken we op hoog niveau. Ik kan daar mijn … Lees verder “Estée Strooker”

Read more

Yuri Verbeek

Wie is Yuri Verbeek? Yuri Verbeek is naast chef-kok en eigenaar van De Kokkerie, auteur van verschillende kookboeken, gastdocent bij de Cas Spijkers Academie voor het jonge talent in Nederland en columnist. Regelmatig treedt Yuri op in het theater voor een humoristische culinaire mix van smakelijke ingrediënten als creativiteit, kennis. proeven en beleving. Met De … Lees verder “Yuri Verbeek”

Read more

Willem Schaafsma

Wie is Willem Schaafsma? Willem Schaafsma is chef-kok en eigenaar van fine dining-restaurant restaurant Eindeloos, Eet & Drinklokaal Proefverlof en Eetcafé De Bak. Willem kookt graag lokaal en zo duurzaam mogelijk. Van-kop-tot-staart staat bij hem hoog in het vaandel. Daarom was het zijn lang gekoesterde wens om nog meer zaken te openen in andere horeca-segmenten. … Lees verder “Willem Schaafsma”

Read more

Peter Gast

Wie is Peter Gast? In 2002, openden Peter Gast en Jacqueline van Liere ’t Schulten Hues*, een gastrobar in een Rijksmonumentaal pand in Zutphen. Na twee jaar ontving het restaurant zijn Michelinster en Gault Millau kende het restaurant zowel in 2016 als afgelopen jaar 17 van de 20 punten toe. Ondanks het succes van ’t … Lees verder “Peter Gast”

Read more

Marco Poldervaart

Wie is Marco Poldervaart? De dynamiek van het koken en het eeuwig voortdurende leerproces, zijn zaken die mij nooit kunnen gaan vervelen. Dingen als combinaties, smaakovernames, verhoudingen en ontwikkelingen zijn voor mij als hetgeen een boek is voor de auteur. Door steeds te innoveren en te creëren met de middelen die ik voorhanden heb, hoop … Lees verder “Marco Poldervaart”

Read more

Leon Mazairac

Wie is Leon Mazairac? “Die mooie kleuren op bord, die kregen we er bij van moeder natuur en ondanks dat koken ook een beetje vormgeven is, gaat het echt om de smaak”. De ontwikkeling van ons vak gaat in een enorm tempo. Je moet je er in laten meeslepen, maar wel op tijd kunnen kiezen … Lees verder “Leon Mazairac”

Read more

Jeroen Meppelink

Wie is Jeroen Meppelink? Jeroen Meppelink heeft een passie voor horeca. Als klein jongetje wist hij het al: ‘Later als ik groot ben, wil ik een eigen horecazaak’. Wat Jeroen destijds precies dreef en nog steeds drijft? Zijn passie voor horeca. Jeroen: “Zoiets heb je in je of je hebt het niet. Ik kan, denk … Lees verder “Jeroen Meppelink”

Read more

Jeroen van Oijen

Wie is Jeroen van Oijen? Jeroen van Oijen is samen met Inge Meijs oprichter van Gastronomixs en vanaf dag 1 betrokken bij de oprichting van Dutch Cuisine. Met Gastronomixs wil hij koks in Nederland alle tools en kennisgeven om hun creativiteit maximaal te ontplooien. Waarom ben je ambassadeur geworden? Eigenlijk is het niet ‘ik’ maar … Lees verder “Jeroen van Oijen”

Read more

Jef Schuur

Wie is Jef Schuur? Jef Schuur wist al jong dat hij kok wilde worden. Als 13-jarige koos hij voor de richting consumptieve techniek en vond een baantje als afwashulp. Vanaf dat moment wist ik zeker dat ik de goede keuze had gemaakt; kok moest het worden en wel in mijn eigen restaurant”, aldus Jef Schuur. … Lees verder “Jef Schuur”

Read more

Hans Everse

Wie is Hans Everse? Hans Everse is op en top Zeeuw en ambassadeur van Gezond & Lekker eten uit Streek & Seizoen. Hij is manager bij Dé Zeeuwse Keuken waar hij dagelijks verantwoordelijk is voor 1.600 gezonde, lekkere maaltijden voor cliënten van diverse organisaties, bedrijven en horeca. Hans staat voor trots en enthousiasme in het … Lees verder “Hans Everse”

Read more

Dick Middelweerd

Wie is Dick Middelweerd? Dick Middelweerd is chef-kok en eigenaar van restaurant De Treeswijkhoeve in Waalre. Samen met zijn echtgenote Anne-Laura heeft hij de Hoeve in 2000 overgenomen van haar ouders. Ná zijn koksopleiding in Utrecht en militaire dienst heeft Middelweerd ervaring opgedaan in onder meer het Okura Hotel-Amsterdam in Restaurant Ciel Blue** aldaar en … Lees verder “Dick Middelweerd”

Read more