Dutch Cuisine lanceert consumenten website

Geplaatst op

Op 28 augustus jl. heeft Dutch Cuisine de nieuwe consumenten website gelanceerd, dé online plek waar gasten kunnen reserveren bij alle aangesloten Dutch Cuisine restaurants, eindeloos foodinspiratie kunnen opdoen en alles te weten kunnen komen over onze unieke Dutch Cuisine chefs!

De officiële lancering van de Dutch Cuisine consumenten website vond op 28 augustus jl. plaats. Doel van deze website – die in samenwerking met BookDinners is ontwikkeld – is een wegwijzer naar de duurzame horeca, de Dutch Cuisine-restaurants. Naast deze gidsfunctie, biedt de website inspiratie over een duurzame kook- en eetstijl voor de consument, zien we waar de Dutch Cuisine chefs het liefst eten en wie de Chefs van de Toekomst zijn. Ook verwijst de website naar de Dutch Cuisine routes – zestien culturele en culinaire routes die de bezoeker leidt naar de parels van de Nederlandse eetcultuur. Indien een Dutch Cuisine restaurant zich bevindt op één van deze routes, dan staat er een link naar de desbetreffende route bij de detail informatie van dit restaurant.

De nieuwe consumenten website en de reeds bestaande website voor de professionals zijn nu beiden toegankelijk via een landingspagina op www.dutch-cuisine.nl voor Nederlandstalige bezoekers en op www.dutch-cuisine.com voor buitenlandse bezoekers. Strategisch communicatie en designbureau Mattmo is verantwoordelijk voor het ontwerp en bouw van de website. Paul van Ravestein, art-director bij Mattmo: “We hebben het prototype van de website getest bij diverse gebruikers uit de doelgroep. De feedback uit deze gebruikerstest hebben we meegenomen in het uiteindelijke ontwerp wat heeft geresulteerd tot de huidige versie. Een heldere, inspirerende website met een typerend Dutch Cuisine karakter.” 

Ferdie Olde Bijvank, bestuursvoorzitter Dutch Cuisine: “Op dit moment is 60% van de Nederlandse consument op zoek naar duurzame horeca als ze uit eten gaan. De tijd is nu aangebroken om ons opgebouwde netwerk van ambassadeurs – waaronder meer dan vijftig chefs – en deelnemende restaurants – en dit zijn zowel eetcafé’s en ketenrestaurants als sterrenrestaurants – zichtbaar te maken naar de consument. Deze consumenten website is daar een eerste uiting van en we zijn dan ook trots op dit mooie resultaat.”

Ga hier naar de nieuwe consumenten website van Dutch Cuisine.