Verhoog je weerstand met groente en fruit

Geplaatst op

Je kent ze wel, die mensen die nooit ziek zijn en dan die anderen die altijd met een snotneus lopen. De een heeft weerstand en de andere niet zeggen we dan. Wat kan je daar nou zelf aan doen? Rob Baan werkt zijn hele carrière al in de voedingstuinbouw en heeft daar zo’n 100+ landen voor afgereisd. Hij kan je hier dus wel wat over vertellen.

Weerstand komt vaak van je voedsel. We weten allemaal dat broccoli gezond is. Waarom? Dat weten we meestal niet. Naast alle vezels (stimuleert de stoelgang) en vitamines die in broccoli zitten zit er ook nog iets anders in: Sulforafaan. En eigenlijk is dat een gif. Maar een gif is pas giftig als je er veel van eet. In het geval van broccoli komt dat neer op 200 kg per persoon per dag. Dat gifje zit in de plant om het, als kiemplant, te beschermen tegen insecten. Het is dus een soort van natuurlijke insecticide. Een bangmaker. Als de plant groter wordt neemt de hoeveelheid stof niet toe. Want een grote plant wordt nooit helemaal opgegeten door insecten. Dus het heeft dan zijn werk gedaan.

Dus maak je niet druk over dat gifje, maar eet het wel op. Dat gifje komt in je lichaam en tijdens de spijsvertering komt dat dan vrij in je bloedbaan. Je afweersysteem zet alarmbellen aan en gaat een antigif maken. (Bedenk dat je lichaam een wonder is dat meer medicijnen maakt per dag dan de hele farmaceutische industrie bij elkaar). Het gif wordt daarmee geneutraliseerd. Maar dat antigif dat jezelf gemaakt hebt, vermoordt o.a. kankercellen in aanleg of ontstekingsbronnnen in aanleg. Dus je lichaam maakt dan zelf stoffen aan om jezelf te beschermen. Dat noemen we weerstand.

Lees verder op http://www.robbaan.com