Een gezondere, bewustere Nederlandse keuken!

Geplaatst op

Het aanleren van een nieuwe kook- en eetstijl, en daarmee een gezondere en duurzame Nederlandse keuken, wordt steeds urgenter. De markt en de politiek vragen om zo’n nieuwe kook- en eetstijl. En niet voor niets. Via onze voedsel-consumptie kunnen we het snelst en de meeste positieve impact maken op ons klimaat en onze gezondheid.

Het Koning Willem I College heeft daarom i.s.m. Dutch Cuisine een subsidieplan geschreven voor een RIF-subsidieaanvraag waarin we met onze regionale horecaopleidingen, bedrijven en overheden het volgende doel willen behalen: een duurzame en gezonde keuken met een verantwoorde voedselbereiding waarbij de studenten op onze horecaopleidingen de change agents zijn. Zij zijn de ‘Chefs van de toekomst!’

Bovenstaande doelstelling willen we realiseren om studenten op te leiden die relevant zijn voor een toekomstbestendige horecasector. Deze studenten leveren met hun kennis en vaardigheden een bijdrage aan de toekomstige duurzaamheidsopgaven op het gebied van klimaat en gezondheid. Ondersteunend daarbij zijn een kennisplatform, een opleidingsprogramma, het Dutch Cuisine Product-indexeringssysteem© en de Gezonde Dutch Cuisine Monitor. Nadere informatie hierover vind u in via deze link.

Dit toekomstplan doen we niet alleen maar kan uitsluitend samen met de keten partners die nadenken over morgen. Is uw organisatie ook één van de keten partners of een koplopers als het gaat om een duurzame voedselproductie en/of -consumptie? Is uw organisatie in staat om kennis ter beschikking te stellen en een actieve bijdrage te leveren aan ons subsidieplan? Heeft u belang bij studenten en toekomstig personeel die de kennis hebben over verantwoorde voedingsbereiding? Kortom, als u denk dat uw organisatie actief kan deelnemen aan het vormgeven van deze nieuwe horeca-opleiding die de ‘Chefs van de toekomst’ gaat afleveren, dan zien we uw reactie graag tegemoet.

U kunt contact opnemen via het volgende mailadres opleidingen@dutch-cuisine.nl.