Restaurant Intens gaat voor Dutch Cuisine

Geplaatst op

Restaurant Intens, onderdeel van Wellness en Hotel Thermen Bussloo in Voorst, heeft zich onlangs aangesloten aan Dutch Cuisine. Albert Kooy, bestuurslid en bedenker van de vijf principes onder Dutch Cuisine, reikte aan de crew van Intens een muurschild uit en spelde zowel de chef-kok Heine Ruitenbeek als F&B manager Vincent van Riet de Dutch Cuisine speld op.


Alle ingrediënten willen we zien, voelen, ruiken
Heine Ruitenbeek: “Dutch Cuisine past mij en mijn keukenteam als een jas. Inspiratie halen uit de natuur, het liefst dat wat groeit en bloeit binnen een straal van 10km vanaf Voorst. Want hoe dichter bij huis, hoe lekkerder. Om zeker te weten dat wat er op het bord ligt puur, goed én lekker is zoeken wij de oorsprong zelf op. We gaan letterlijk op pad en hebben onze eigen groente- en kruidentuin. Uit nieuwsgierigheid en liefde voor het vak. Alle ingrediënten willen we zien, voelen, ruiken en proeven. We raken geïnspireerd door nieuwe, eerlijke en soms vergeten producten. Dat geldt ook voor wild. Het is het meest eerlijke stukje vlees, de dieren hebben hun leven lang gescharreld doorgebracht op de Veluwe en zijn geen product van de gigantische bio-industrie. Eerlijk is heerlijk. Daarvan zijn wij overtuigd in onze keuken”.


We willen onze gasten trakteren op verhalen
Vincent van Riet: “Onze gasten verwachten “wellnessfood’ in ons restaurant. De Dutch Cuisine principes en het gedachtegoed daarachter bieden onze bedieningsmensen vele mogelijkheden om een verhaal te vertellen over de producten die op het bord liggen en de onze filosofie daarachter. Niet het opnoemen van ingrediënten maar ons verhaal over wat er op het bord ligt en waar het vandaan komt staat centraal. Gasten krijgen hierdoor een heel andere belevenis”.

Dutch Cuisine, de nieuwe Nederlandse kook- en eetstijl
Albert Kooy: “Fantastisch dat Intens de handschoen oppakt om Dutch Cuisine letterlijk op de kaart te zetten. Alle ingrediënten zijn daarvoor aanwezig. Wat ik heel mooi vind is te zien en ervaren dat zowel de keuken- als de bedieningsbrigade erg gemotiveerd zijn de gasten op en nieuwe wijze te informeren en inspireren over alles wat met heerlijk, eerlijk, gezond en verantwoord eten te maken heeft”.