Wie is Frank Streefland? Frank Streefland werd op zesentwintigjarige leeftijd eigenaar en chef-kok bij Restaurant De Nieuwe PolderKeuken. Zijn creativiteit en perfectie worden gewaardeerd door zijn gasten en de pers. Op recensiesites krijgt hij een negen of hoger en ook wordt het restaurant in de GaultMillau-gids en in de Lekker top 500 genoemd .Hij heeft … Lees verder “Frank Streefland”
Read moreDennis Wiemelink
Wie is Dennis Wiemelink? Dennis werkte 23 jaar als Chef patissier en Chef-kok in top restaurants, onder andere met een Michelinster. Tegenwoordig werkt hij als Vegetable Butcher en receptontwikkelaar voor Vkusvill. In deze rol kan hij zijn passie voor koken en zijn creativiteit voor het ontwikkelen van gezonde en gevarieerde recepten nog beter kwijt. Toen … Lees verder “Dennis Wiemelink”
Read moreMathieu Vanhautem
Over Mathieu Vanhautem Dutch Cuisine ambassadeur en SVH Meesterkok Mathieu Vanhautem werkt nu al bijna 25 jaar bij het Gilde Food & Hospitality College in Venlo. Als echte ambachtsman weet hij dat het heel belangrijk is voor zijn studenten om met de juiste vakmensen te werken en van hen te leren. Kruisbestuiving is daarbij belangrijk. … Lees verder “Mathieu Vanhautem”
Read moreSander Overeinder
Sander Overeinder, eigenaar van restaurant As, begon zijn carrière als chef- kok bij restaurant Vermeer in Amsterdam. Daarna stond hij in de keuken van de Karmeliet in Brugge en Chez Panisse in Califorinië. Ook kookte hij in Postrio in San Francisco en in 1998 opende Sander zijn eerste restaurant in de Amsterdamse Jordaan: Summum. In … Lees verder “Sander Overeinder”
Read moreLeon Looijenstein
Over Leon Looijenstein Leon Looijenstein is chef-kok bij restaurant The LivingRoom waar hij vaak met z’n team aan de slag gaat om nieuwe gerechten te verzinnen op basis van de Dutch Cuisine principes. Hij is van nature een echte Dutch Cuisine chef en dit is terug te zien in zijn keuken. “Om volgens de vijf … Lees verder “Leon Looijenstein”
Read moreLeon Harinck & Raymond Talsma
Wie zijn Leon Harinck & Raymond Talsma? Patron Cuisinier Leon Harinck en Maître d’Hôtel Raymond Talsma zijn de drijvende krachten achter House of Lords Catering, een dynamisch cateringbedrijf met passie voor eten en passie voor het vak. Koken op topniveau is Patron Cuisinier Leon Harinck niet vreemd. Hij sleepte twee keer de Gouden Pollepel in de wacht, en … Lees verder “Leon Harinck & Raymond Talsma”
Read moreTwan Musters
Wie is Twan Musters? Twan Musters is adjunct-directeur van de middelbare Horeca school ’s-Hertogenbosch. Hij heeft aan de wieg gestaan van de implementatie Nieuwe Nederlandse Keuken wat later overging naar Dutch Cuisine. Samen met anderen zorgt hij ervoor dat jonge vakmensen begrijpen wat echt voedsel is, waar het vandaan komt, wat je ermee kunt doen en … Lees verder “Twan Musters”
Read moreBart van Berkel
Wie is Bart van Berkel? Nadat Bart van Berkel in 2014 MasterChef won, ging hij in de leer bij topchefs als Sergio Herman, Peter Lute en Alain Caron en schreef daarna het kookboek ‘Ontdek het geheim van de chef’. Zijn borrelende verlangen naar een eigen restaurant, bereikte in 2017 het kookpunt. Om zijn droom te … Lees verder “Bart van Berkel”
Read moreRik van Laar & Saskia de Kuijer
Wie zijn Rik van Laar & Saskia de Kuijer? Met restaurant 6&24 komt de droom van chef-kok Rik van Laar en zijn partner Saskia de Kuijer eindelijk uit. Saskia (de gastvrouw & sommelier) heeft, voordat ze haar eigen weg koos, al 12 jaar ervaring in het topsegment van de Gastronomie. Wijn is haar passie, dit … Lees verder “Rik van Laar & Saskia de Kuijer”
Read moreErik te Velthuis
Wie is Erik te Velthuis? Passie voor het vak en de liefde om met voeding hét verschil te maken. Dat zijn mijn drijfveren om te koken voor de topsport. Met Sportcentrum Papendal als kloppend hart van de Nederlandse topsport is het Topsportrestaurant een begrip geworden. Voeding is de brandstof die een topsporter nodig heeft om … Lees verder “Erik te Velthuis”
Read moreRobert Buurma
Wie is Robert Buurma? Robert is culinair adviseur Hanos en voorheen chef bij restaurant Zuiver Vlieland. Ambacht en passie staan bij hem voorop! Verse producten en vakmanschap zijn de basis. Waarom ben je ambassadeur geworden van Dutch Cuisine? Ik zie groente als basis in de keuken. Vandaar dat ik me herken in de 20% vlees/vis … Lees verder “Robert Buurma”
Read moreMarnix Beekhuizen
Wie is Marnix Beekhuizen? Marnix is culinair adviseur bij Smeding groenten en fruit. Een koelkast vol experimenten, zo zegt hij zelf. ‘In mijn functie als culinair adviseur experimenteer ik erg veel met groente bereidingen, zo heb ik thuis een koelkast vol met experimenten. Op deze manier kan ik onze klanten steeds weer opnieuw adviseren en inspireren met … Lees verder “Marnix Beekhuizen”
Read more